Śniadanie VI

  • prawdziwe parówki (75 g)
  • przecier pomidorowy (30 g)
  • chleb z żyta i samopszy (70 g)
  • kapusta pekińska (100 g)
  • kukurydza konserwowa (30 g)
  • śmietana 18% tłuszczu (25 g)

Energia: 523 kcal; Białko: 22 g; Tłuszcze: 21 g; Węglowodany: 65 g; IG = 28

Ewentualne zmiany w jadłospisie:

  1. Chleb żytni z samopszą można zastąpić dowolnym chlebem razowym w ilości 60 – 80 gramów
  2. Przecier pomidorowy można zastąpić ketchupem w ilości 20 g

Link do Śniadanie 6 – jadłospis wzorcowy 500 kcal w Tabelach Wartości Odżywczych Portalu jedzdobrze.pl 👉 https://www.jedzdobrze.pl/produkt/6910/sniadanie-500-kcal-zestaw-vi/

Śniadanie 6 – jadłospis wzorcowy 500 kcal jest szczególnie bogate w:

  • błonnik
  • witaminy: A, K, C, B1, B6 i B9 (kwas foliowy)
  • składniki mineralne: potas, fosfor, magnez, cynk, miedź, mangan, selen i molibden

Śniadanie 6 – jadłospis wzorcowy 500 kcal ma szczególnie korzystny wpływ na: ścięgna, oczy, skórę, włosy, paznokcie, mikroflorę jelitową, rozwój komórek organizmu, ciśnienie tętnicze, potencję oraz pozytywnie oddziaływuje na układ nerwowy, krwiotwórczy i odpornościowy.