Śniadanie VI

  • parówki (60 g)
  • przecier pomidorowy (30 g)
  • chleb z żyta i samopszy (40 g)
  • kapusta pekińska (100 g)
  • kukurydza konserwowa (30 g)
  • śmietana 18% tłuszczu (25 g)

Energia: 394 kcal; Białko: 15 g; Tłuszcze: 20 g; Węglowodany: 42 g; IG = 30

Ewentualne zmiany w jadłospisie:

  1. Chleb żytni z samopszą można zastąpić dowolnym chlebem razowym w ilości 30 – 40 gramów
  2. Przecier pomidorowy można zastąpić ketchupem w ilości 20 g

Link do Śniadanie 6– jadłospis wzorcowy 400 kcal w Tabelach Wartości Odżywczych Portalu jedzdobrze.pl 👉 https://www.jedzdobrze.pl/produkt/6962/sniadanie-400-kcal-zestaw-vi/

Śniadanie 6 – jadłospis wzorcowy 400 kcal jest szczególnie bogate w:

  • witaminy: A, K, C, B6 i B9 (kwas foliowy)
  • składniki mineralne: fosfor, mangan, selen i molibden

Śniadanie 6 – jadłospis wzorcowy 400 kcal ma szczególnie korzystny wpływ na: oczy, rozwój komórek organizmu, potencję oraz pozytywnie oddziaływuje na układ nerwowy, krwiotwórczy i odpornościowy.