Poprawianie odżywiania – etap trzeci
Kolejne zmiany zalecane przez dietetyka powinny zmierzać do poprawienia zrównoważenia odżywiania. W tym celu dietetyk będzie Ci proponował spożycie których produktów należy zmniejszyć, a których zaś zwiększyć. Oczywiście tych zmian będzie niewiele – góra dwie miesięcznie – by nie obniżyć przyjemności jedzenia. Dzięki wprowadzaniu tych zmian odżywianie powinno być coraz bardziej zbilansowane. Organizm dobrze zaopatrywany we wszystkie potrzebne składniki odżywcze trafnie wskazuje apetytem produkty, zwierające te, które aktualnie są najbardziej potrzebne. Wskazania te są optymalne u osób odżywiających się regularnie, bo w tym przypadku nie jest on kierowany na produkty zawierające głównie energię.
Końcowe efekty poprawiania odżywiania
Dana osoba będzie zauważać, że odżywia się coraz lepiej. Sprzyja temu synergiczne działanie odpowiednio uregulowanego poczucia apetytu, głodu i sytości, wiedza o odżywianiu czerpana z analiz prezentowanych przez Program DrDietman i z porad dietetyka, a także nowe korzystne nawyki i upodobnia żywieniowe, które się będą na bieżąco kształtowały. Każdy sam zauważy, że nie musi więcej uważać na to, co je. Dotrze do niego, że może zawsze z przyjemnością sięgać po to, na co przyszła chęć, delektować się ulubionym smakiem oraz jeść do odczuwania błogiej sytości. Okaże się że takie swobodne i naturalne odżywianie się daje z jedzenia możliwie najwięcej zdrowia i możliwie najwięcej radości oraz sprzyja odzyskaniu i utrzymywaniu szczupłej sylwetki.
❗ Jeśli chcesz skorzystać z usług dietetyka, który Cię zrozumie, skontaktuj się z Vivianą Cieślak-Stanley 👉 viviana.cieslak-stanley@jedzdobrze.pl